مطلب "فاجعه ته سیگار" را در همین سایت یک بار دیگر بخوانید. در آن مطلب به این نکته اشاره کردم که ممنوع کردن نصب ته سیگار فقط برای سیگاری ها ضرر دارد و غیرسیگاری ها ضرری نمی کنند و در نهایت منتفع می شوند چرا که سمومی که توسط فیلتر ته سیگار گرفته می شود بجای اینکه وارد بدن سیگاری بشود با پرت کردن ته سیگار در خیابان و بیابان وارد طبیعت شده و از آنجا به همه اجزاء طبیعت از جمله انسان های غیرسیگاری آسیب می رساند. خوب این چه کاری است که هم کلی هزینه کنیم و فیلتر تهیه و به ته سیگار نصب کنیم و هم با این کار فرد غیرمنطقی سیگاری را از سم مستقیم دور کرده ولی دیگران را با همان سم تهدید نمائیم.
در هفته اخیر در خبری خواندم که کشور امارات برای انداختن ته سیگار جریمه ای معادل 450 هزار تومان (500 درهم) تعیین کرده است که در جای خود کار بسیار پسندیده ای است ولی اولا اجراء آن بسیار پرهزینه است و ثانیا انتقال آن به هر نقطه ای که باشد، مشکل سموم و آلوده شدن طبیعت را حل نمی کند. البته با بررسی که کردم متوجه شدم که خیلی از کشورهای منطقی دنیا این کار را انجام می دهند و ما نیز باید انجام بدهیم و در کنار این کار درست که کشور امارات با قدمت تمدنی بسیار بسیار کمتر از ما با جدیت در حال انجام آن است، در باره حذف دخانیات از جامعه و حذف فیلتر از سیگار نیز باید اقدامات اساسی انجام بگیرد.
شهرداری ابوظبی در اطلاعیه ای که برای ابلاغ این قانون صادر کرده است به نکات بسیار جالبی اشاره کرده که شنیدن آن برای ما که تاریخ طولانی فرهنگ و تمدن را پشت سر خود داریم هم جالب و هم خجالت آور است. شهرداری ابوظبی بر اهمیت پای بندی به قوانینی که برای حفظ محیط زیست، سلامت و بهداشت عمومی در شهر وضع شده اند تاکید کرد و افزود: کمپین های بیداری و راهنمایی شهروندان در این باره را گسترش خواهد داد. اهمیت محیط زیست، اهمیت سلامت و بهداشت، اهمیت بیداری و آگاهی، اهمیت تشکیل گروه های روشنگر اجتماعی و اهمیت بی تفاوت نبودن در مقابل آنچه که در اطراف ما می گذرد و راهنمائی یکدیگر، نکاتی است که یک انسان قرن بیست و یکمی میداند که اهمیت آن ها از نان شب کمتر نیست ولی خیلی از ما در فکر این نکات اساسی و مهم که شهرداری ابوظبی به آن اشاره کرده است نیستیم. |
نوشته شده توسط دکتر محمد رضا امینیان جمعه, 13 شهریور 1394 ساعت 10:11 |
نظرات